Kontaktinformasjon

DC-9 (foto & print)

Forneburingen 47 2. etasje eller Forneburingen 31 (Kulturgaten)

Jon Terje Thoresen

dc-9@dc-9.no

959 92665

dc-9.no

 

Om oss

DC-9 (Galleri DC-9) har fotografering av kunst og gicléeproduksjon som spesialitet, men printer også foto og plakater. DC-9 holder til i 2. etage i Forenburingen 47 (atelierinngang med orange bannerer). Vi er å treffe enten der eller i lokalene til Galleri DC-3 i Kulturgaten.

Gicléeproduksjon
Fotografering av kunst
Print av foto og plakater

Hva er giclée?

Giclée (uttales omtrent sji’kléi eller sji’klé) er digital blekkutskrift av høy kvalitet for reproduksjon av billedkunst.

Betegnelsen er konstruert av trykkeren Jack Duganne i 1991 og kan også brukes om både teknikken, selve utskriften såvel som skriveren. Betegnelsen har siden blitt tatt i bruk av kunstnere og gallerier om enhver høykvalitets blekkutskrift.
Giclée-metoden krever spesielle, avanserte printere og en kombinasjon av lysekte blekk (pigmentbasert) og syrefritt papir som er garantert av produsenten til å ha en minimums holdbarhet på 60-100 år.
Teknikken benyttes av en rekke kunstnere til framstilling av fotografiskeforstørrelser og reproduksjon av grafiske arbeider i begrensede, signerte og nummererte opplag. Ordet blir gradvis mer utvannet og erstattet av mer presise ord som digitaltrykk og digital grafikk, men er det eneste internasjonalt kjente ordet for å beskrive en metode der utskriftene av utseende for mange kunstnere erstatter litografi eller silketrykk.

Til vårt galleri – Galleri DC-3 på Facebook

Facebook Pagelike Widget

Kontakt DC-9